WordPress.com nu met twee-staps-verificatie

WordPress.com heeft twee-staps-verificatie toegevoegd aan het platform. De functie is er om een account extra te kunnen beveiligen, Google heeft al langer deze functie evenals Dropbox en recent kondigde Apple aan te starten met de uitrol van twee-staps-verificatie.

De feature op WordPress.com werkt vergelijkbaar met de implementatie van Google dus voor degene die dit al gebruiken zal het inschakelen eenvoudig zijn. Na het inschakelen zal er dan in het vervolg na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord ook een code benodigd zijn om in te kunnen loggen. Deze code moet gegenereerd worden met de Google Authenticator applicatie die beschikbaar is voor iOS, Android en BlackBerry. De applicatie van Google genereert continue elke 30 seconden een nieuw nummer. Voor degene zonder Android, iOS of BlackBerry is er de optie een code per SMS te versturen.

wordpress_twosteps

Het instellen van twee-staps-verificatie kan door te gaan naar het nieuwe tabblad Security op WordPress.com. De eerste stap is dan om aan te geven of je over Android, iOS of BlackBerry beschikt of codes wilt ontvangen per SMS. Aan het einde de mogelijkheid om backup codes te genereren en te printen, het advies is om dit wel te doen want deze codes zijn benodigd in het geval dat er niet ingelogd kan worden middels de applicatie.

wordpress_twosteps_2

Er wordt aangegeven dat sommige applicaties die koppelen met WordPress.com twee-staps-verificatie nog niet volledig ondersteunen waaronder de mobiele applicaties van WordPress.com zelf. Voor elke applicatie kan er eenvoudig een uniek wachtwoord worden gegenereerd, op deze manier kun je dan bijvoorbeeld een ander wachtwoord instellen voor een telefoon als voor een tablet. In het geval dat de telefoon of tablet wordt gestolen kan specifiek het gegenereerde wachtwoord voor het apparaat worden uitgeschakeld.

wordpress_twosteps_3

Lees meer over: