WordPress.com maakt het makkelijk om intern te linken

Als je als gebruiker van WordPress.com een bericht aan het schrijven bent en wilt gaan linken naar een eerder geplaatst bericht dan zijn er een aantal manieren om dit te doen en de URL van het bericht te achterhalen. Bijvoorbeeld door in een nieuwe tab in je eigen blog het bericht op te zoeken. Erg prettig werkt dit niet en het kost de nodige stappen om het voor mekaar te krijgen.

Met een doorgevoerde update is dit niet langer zo omslachtig. In het venster om een link in te voegen heeft WordPress.com een zoekveld opgenomen om zodoende snel het bericht of de pagina waar je naar wilt verwijzen in een bericht op te zoeken.

WordPress.org

Gebruikers die WordPress hebben gedownload en extern hosten moeten nog even geduld hebben. De feature staat op de planning voor WordPress 3.1. Overigens een andere handige functie die beschikbaar zal komen in deze versie is het kunnen instellen van custom templates voor berichten. Dit kan op dit moment al voor pagina´s worden ingesteld en straks dus ook voor berichten mits het thema hiervoor geschikt is.

Een andere nieuwe functie is de Admin Bar zoals die nu beschikbaar is op WordPress.com en met name handig is als er meerdere blogs zijn ingesteld in een installatie. Volgens Matt Mullenweg is dit de eerste stap naar een front-end editor.

Lees meer over: