WordPress.com gestopt met ondersteuning Internet Explorer 6

Het team van WordPress.com heeft een aantal verbeteringen online doorgevoerd en daarmee is ondersteuning voor browser Internet Explorer 6 definitief komen te vervallen. Zo is de layout van het beheer gedeelte vernieuwd op een vergelijkbare manier als al te zien was in de eerste beta van WordPress 3.2. Omdat het steeds lastiger wordt om bijvoorbeeld alleen al het dashboard op een goede manier te laten functioneren in Internet Explorer 6 is nu besloten om de oude browser niet langer te ondersteunen.

Degene die met deze versie van de browser inloggen zullen een 'kapot' dashboard te zien krijgen met daarbij de melding dat er een verouderde browser wordt gebruikt.

Countdown

Microsoft begon zelf recent met een actie om het marktaandeel van Internet Explorer 6 wereldwijd onder 1 procent te krijgen. Op dit moment is op de bijbehorende website van de actie te zien dat het wereldwijde marktaandeel nog 11.4 procent bedraagt waar met name China met 34.6 procent en Zuid-Korea met 23.5 procent verantwoordelijk voor zijn.

Screenshots

Een screenshot van het dashboard bekeken in browser Google Chrome plus een screenshot van het dashboard bekeken in Internet Explorer 6 zie je hieronder.

Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

Google Chrome

Internet Explorer 6