WordPress.com extensie voor Firefox

Heb je een WordPress.com blog en gebruik je Firefox dan kan een nieuwe extensie voor de browser een handige toevoeging zijn. Eerder dit jaar bracht WordPress.com al een extensie uit voor Google Chrome en de extensie voor Firefox bevat dezelfde features. Na het installeren wordt er een knop toegevoegd zoals hieronder in de screenshot en zodra er een nieuwe volger is, een nieuwe reactie is geplaatst of als er een nieuwe like is gegeven dan zal de knop dit tonen. Door op de knop te klikken verschijnen alle notificaties in beeld.

Met de extensie kunnen ook eenvoudig andere blogs direct gevolgd worden, er zal dan een knop in beeld verschijnen zodra er een website bezocht wordt met een RSS feed. Na het klikken op de knop zal de website toegevoegd worden en zal er een e-mail verzonden worden telkens als er een nieuw bericht is geplaatst. Dit laatste kan uitgezet worden.

Press This

Een andere handige feature is Press This. Door op deze knop boven het overzicht met notificaties te klikken kun je snel een bericht plaatsen op je eigen blog zonder dat deze geopend hoeft te worden. In de popup die opent kan het bericht worden toegevoegd, de editor bevat alle benodigde functies waaronder het kunnen toevoegen van een foto.

De extensie voor Firefox kan hier gedownload worden, voor Google Chrome hier.