WordPress 4.3 uitgebracht, ‘Billie’

Vanavond heeft het team van WordPress versie 4.3 van het blogpakket vrijgegeven. De nieuwe versie van WordPress heeft als naam Billie gekregen, dit is een eerbetoon aan Billie Holiday, een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse jazz-zangeressen.

Nieuw in deze versie is onder andere het kunnen beheren van menu's met de Customizer en het kunnen instellen van een favicon in de instellingen. Na het uploaden van een bestand kan deze eventueel nog worden bijgesneden. Een screenshot hiervan zie je hieronder.

favicon_wordpress_instellingen

Ook is er veel aandacht besteed aan de wachtwoorden in WordPress, onder andere nieuw is een feature waarmee sterke wachtwoorden kunnen worden gegeneerd en daarnaast worden wachtwoorden van WordPress niet meer per mail naar gebruikers verzonden.

De lijstweergave wat betreft berichten en pagina's is op een aantal punten aangepast voor een betere weergave op kleinere mobiele schermen en als laatste staat nu de reactiemogelijkheid standaard uitgeschakeld zodra je nieuwe pagina's gaat aanmaken.

De nieuwe versie van WordPress zal omdat het een grotere update betreft niet automatisch geïnstalleerd worden zoals de kleine update eerder deze week, de update dient dus handmatig te worden uitgevoerd. Dit kan middels een druk op de knop in de admin van het blogpakket, het advies is wel om eerst een backup te maken van bestanden en database.

Lees meer over: