WordPress 3.8 uitgebracht

WordPress 3.8 uitgebracht

WordPress heeft versie 3.8 van het blogpakket uitgebracht, het is nu twee maanden geleden dat versie 3.7 verscheen. WordPress 3.8 draagt de naam Parker, een verwijzing naar Charlie 'Bird' Parker, een componist en altsaxofonist uit de Verenigde Staten.

De nieuwe versie van het blogpakket brengt als eerste een nieuw magazine thema genaamd Twenty Fourteen maar belangrijk is dat de admin qua uiterlijk op de schop is genomen. Het uiterlijk van het beheergedeelte is op veel plaatsen gewijzigd en responsive gemaakt zodat een bericht plaatsen ook op een mobiel eenvoudig gedaan kan worden.

Standaard is te zien dat onder andere het menu aan de linkerkant nu donkergrijs is, via de instellingen kan een ander kleurenschema worden ingesteld zoals licht, koffie en zonsopkomst. Nieuw is het lettertype Open Sans voor de admin. Het dashboard van WordPress is opnieuw ingericht en het beheer van widgets is verder gestroomlijnd.

Met versie 3.7 werd een feature toegevoegd waardoor updates automatisch op de achtergrond geinstalleerd kunnen worden. Dit is echter alleen van toepassing op kleine updates, bijvoorbeeld van versie 3.7 naar 3.7.1, en dus niet op grotere updates zoals deze, zodoende dient WordPress versie 3.8 dus handmatig geinstalleerd te worden.

Het installeren van de update kan zoals gebruikelijk via de admin van WordPress worden uitgevoerd, gebruikers die de nieuwe update willen gaan installeren doen er wel verstandig aan om voor het uitvoeren eerst een backup van de database en de bestanden te maken.

Lees meer over: