WordPress 3.7 uitgebracht, nieuwe versie kan zichzelf bijwerken

WordPress 3.7 uitgebracht, nieuwe versie kan zichzelf bijwerken

Zoals begin deze week al werd aangegeven is de definitieve versie van WordPress 3.7 uitgebracht. WordPress 3.7 heeft de naam Basie gekregen, verwijzend naar Count Basie, een Afro-Amerikaanse jazzpianist. Het advies is voor alle gebruikers van het blogpakket om zo spoedig mogelijk de installatie bij te werken naar de nieuwe versie die enkele kleine verbeteringen bevat. Het installeren van de update kan zoals gebruikelijk via de admin worden uitgevoerd, gebruikers die de update van WordPress willen gaan installeren doen er verstandig aan om eerst een backup van de database en de bestanden te maken.

Updates automatisch installeren

Er zijn een aantal nieuwe features toegevoegd waarvan de belangrijkste feature het automatisch installeren van updates is. Vanaf versie 3.7 kan het blogpakket zichzelf bijwerken zodra er een nieuwe versie uit is gebracht. Het is dan wel zo dat alleen kleine updates van WordPress op deze manier automatisch op de achtergrond worden geïnstalleerd, denk bijvoorbeeld aan versie 3.7.1, versie 3.7.2, etc. Grotere releases worden niet automatisch geïnstalleerd en dienen handmatig te worden uitgevoerd.

Hoewel het wel aan te raden is zijn er uiteraard genoeg situaties te bedenken waarin het automatisch bijwerken van een installatie niet gewenst is. In dat geval is er wel een mogelijkheid om deze feature uit te schakelen, dit kan door de onderstaande regel toe te voegen aan het wp-config.php bestand. Zodra deze regel is toegevoegd worden updates niet meer automatisch geïnstalleerd, wel zal er gewoon een melding verschijnen over het feit dat er een update is uitgebracht. Meer informatie is te vinden op codex.wordpress.org.

define('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true);

Andere nieuwe features

Als tweede is met WordPress 3.7 de wachtwoord-meter van het pakket bijgewerkt. Deze is nu in het herkennen van deze zwakke plekken; data, namen, toetsenbordpatronen (123456789) en zelfs culturele referenties. Dan is er een wijziging betreffende de zoekmachine, resultaten worden nu geordend op hoe goed de zoekopdracht matcht met een bericht, in plaats van op datum. Als een zoekopdracht bijvoorbeeld hetzelfde is als de titel van een bericht dan zal het bericht bovenaan de zoekresultaten worden geplaatst. Vertaalde versies van WordPress ontvangen veel sneller en meer complete vertaling.

Dan zijn er nog enkele verbeteringen doorgevoerd die te maken hebben met het automatisch installeren van updates maar dan gericht op ontwikkelaars. Verder kunnen ontwikkelaars nu zoeken naar berichten binnen een reeks van dagen, of naar berichten die ouder zijn dan een specifieke datum. Als laatste zijn er verbeteringen gericht op multisites.

De volgende grote release, WordPress versie 3.8, zal in december worden uitgebracht.

Lees meer over: