WordPress 3.7 RC 1 uitgebracht, definitieve versie deze week

WordPress 3.7 RC 1 uitgebracht, definitieve versie deze week

Het team van blogpakket WordPress heeft de eerste release candidate uitgebracht van WordPress 3.7, het is de verwachting dat later deze week de definitieve versie van het blogpakket zal worden uitgebracht. Eind vorige maand werd al aangegeven dat de definitieve versie van WordPress 3.7 deze maand uitgebracht zal gaan worden, tevens werd aangegeven dat versie 3.8 met diverse nieuwe features in december zal komen.

Aan WordPress 3.7 is een optie toegevoegd waarmee kleine updates op het gebied van onder andere beveiliging automatisch op de achtergrond geïnstalleerd kunnen worden zonder dat hier verdere actie voor benodigd is, ook plugins worden op deze manier automatisch bijgewerkt. Dit moet de veiligheid van WordPress verbeteren en dit kan handig zijn maar het brengt ook bepaalde risico's met zich mee, denk bijvoorbeeld aan mogelijke problemen met een thema. De feature kan indien dit gewenst is wel uitgeschakeld worden in de instellingen van het blogpakket. Daarnaast is het zo dat als er geen ruimte is voor het installeren van een update de beheerder van de site automatisch een mail zal ontvangen.

De release candidate van WordPress versie 3.7 kan hier worden gedownload om te testen, het is niet aan te raden om deze release candidate in een productieomgeving te gebruiken.

Lees meer over: