WordPress 3.5 over enkele weken

Afgelopen week heeft het team van WordPress de derde beta uitgebracht van WordPress 3.5 die over een aantal weken zal worden uitgebracht. Na versie 3.4 uitgebracht op 13 juni is deze nieuwe versie de tweede grote release van dit jaar, het is de verwachting dat WordPress 3.5 uitgebracht zal worden op woensdag 5 december.

Er zijn meer dan 300 wijzigingen doorgevoerd sinds de tweede testversie die afgelopen maand werd uitgebracht, de derde beta kan hier gedownload worden. Zoals gebruikelijk is het niet aan te raden om deze testversie in een productieomgeving te gebruiken.

Nieuw in versie 3.5 is onder andere een nieuw welkomstscherm, de mogelijkheid om binnen WordPress plugins te doorzoeken die op WordPress.com zijn gemarkeerd als favoriet en XML-RPC is nu standaard geactiveerd. XML-RPC is tot op heden standaard uitgeschakeld, deze functie moet onder andere ingeschakeld zijn als je berichten wilt publiceren via andere applicaties of via de applicatie van WordPress voor iPhone en iPad.

Als laatste is in WordPress 3.5 het onderdeel 'links' standaard verborgen. Bestaande links worden wel meegenomen na de update naar versie 3.5, er is tevens plugin uitgebracht door het team van WordPress om er als gebruiker zeker van te zijn dat het onderdeel 'Links' in het pakket in de toekomst blijft bestaan, deze nieuwe plugin download je hier.

Lees meer over: