WordPress 3.5.2 uitgebracht

WordPress Logo Het team van WordPress heeft versie 3.5.2 uitgebracht. Versie 3.5.2 is de tweede onderhoudsupdate voor WordPress 3.5 en met deze update worden in totaal 12 bugs opgelost en daarnaast enkele beveiligingsupdates. Het team vraagt alle gebruikers van het blogpakket om zo snel mogelijk te upgraden naar de laatste versie. Huidige installaties van WordPress kunnen bijgewerkt worden via de beheeromgeving door naar het tabblad Updates te gaan. Zoals gebruikelijk wel hierbij het advies om voor het upgraden van WordPress een backup van de bestanden en van de database te maken.

Naast versie 3.5.2 is ook de vierde betaversie van WordPress 3.6 uitgebracht. Met de vierde testversie zijn de nodige bugs opgelost. De nieuwe aankomende versie van WordPress brengt de nodige nieuwe features waaronder het kunnen invoegen van video's en audiobestanden zonder dat er een plugin vereist is. De eerste beta van WordPress 3.6 kwam uit op 14 april dit jaar en aanvankelijk werd de definitieve versie eind mei verwacht.

Eind mei werd niet gehaald en het is momenteel niet duidelijk wanneer WordPress 3.6 daadwerkelijk uitgebracht zal gaan worden. Afgelopen week gaf WordPress lead core developer Andrew Nacin nog aan dat versie 3.6 uitgebracht zal worden zodra deze helemaal afgerond is. Andrew Nacin wilde geen datum geven omdat er simpelweg nog veel gedaan moet worden en het niet duidelijk is hoeveel tijd dit precies zal gaan kosten.

Lees meer over: