WordPress 3.4 beschikbaar

Het team van WordPress heeft versie 3.4 uitgebracht van het pakket en deze kan nu geïnstalleerd worden. De nieuwe versie heeft codenaam 'Green' gekregen ter ere van jazzgitarist Grant Green. Bestaande gebruikers van WordPress kunnen zoals gebruikelijk eenvoudig updaten naar de nieuwe versie vanuit het CMS zelf waarbij wel aangeraden wordt om eerst even een backup te maken van website en database.

Theme customizer

De grootste toevoeging in deze versie is de theme customizer waarmee je als eigenaar van een blog kunt spelen met de instellingen van een thema en deze kunt bekijken voor daadwerkelijk toepassen. Mits er ondersteuning is vanuit het thema kan op deze manier bijvoorbeeld de header afbeelding aangepast worden evenals de achtergrond van de website, titel, kleuren, etc. Naast het spelen met de verschillende opties is er ook een linkje om simpelweg een live preview te bekijken van een nieuw geïnstalleerd thema.

Twitter

Een andere handige toevoeging is het eenvoudig kunnen plaatsen van berichten van Twitter. Voorheen was het zo dat je om berichten in te voegen een plugin nodig had maar dit is niet langer het geval. Net als bijvoorbeeld video's van YouTube kunnen berichten van Twitter ingevoegd door simpelweg de URL te plaatsen. In het geval van een tweet gaat het om de permanente link van het bericht dat te vinden is door op Twitter.com onder een bericht op 'Details' te klikken. Het gaat dan om de URL van de pagina die daarna opent.

https://twitter.com/websonic/status/213326005941698560

Naast de bovengenoemde toevoegingen zijn er diverse andere kleine verbeteringen onder water doorgevoerd. Een overzicht van alle verbeteringen bekijk je hier.

Lees meer over: