WordPress 3.3 uitgebracht

Het team van WordPress heeft een nieuwe versie uitgebracht, het gaat om versie 3.3 genaamd "Sonny" ter ere van de Amerikaanse jazzsaxofonist Sonny Stitt. WordPress 3.3 kan gedownload worden op WordPress.org en updaten van bestaande installaties kan zoals gebruikelijk rechtstreeks vanuit de admin. Zorg voordat je begint met het uitvoeren van de update dat je een backup hebt van zowel je database als je bestanden.

Nieuw in deze versie is onder andere een Drag-en-drop media uploader. De bestanden die je wilt uploaden sleep je vanaf je computer eenvoudig in de uploader. Je kunt één of meerdere bestanden op deze manier in één keer toevoegen. Wat betreft het uploaden van bestanden kunnen nu ook RAR en 7z bestanden worden geüpload.

De navigatie in het dashboard is aangepast, als je met de muis over een menu item gaat komt het submenu direct in beeld. Een aantal schermen zijn bijgewerkt voor betere weergave in diverse formaten, waaronder een verbeterde iPad / tablet ondersteuning. Verder heb je meer vrijheid bij het kiezen van een permalinkstructuur en als laatste is er een optie toegevoegd om inhoud te importeren van Tumblr naar WordPress.

Hieronder in de video worden de belangrijkste wijzigingen doorgenomen.

Lees meer over: