WordPress 3.2 Beta 1 uitgebracht

De eerste beta van WordPress versie 3.2 is uitgebracht. Het is alweer drie maanden geleden dat versie 3.1 is uitgebracht en als alles volgens plan gaat volgt de defintieve versie van WordPress 3.1 tegen eind juni. Hoe eerder alle bugs zijn verholpen hoe sneller deze versie uit zal gaan komen. In deze beta een aantal verbeteringen waaronder een kleine vernieuwing van de admin. De laatste keer dat de admin op de schop ging was in 2008, het team van WordPress geeft aan dat het nu slechts om een kleine facelift gaat.

Verder de nodige verbeteringen qua prestaties en er is een nieuw standaard thema genaamd Twente Eleven naast het bestaande thema Twenty Ten. Het nieuwe thema is gebaseerd op het populaire Duster thema en bevat onder andere wisselende header images, post format support en meer. WordPress zal nu ook waarschuwen als het dashboard wordt geopend met een verouderde browser en volgen er suggesties voor nieuwere browsers. Ondersteuning voor Internet Explorer 6 is definitief komen te vervallen.

Downloaden van de beta kan hier en zoals gebruikelijk is het niet aan te raden om deze testversie te gebruiken in een productieomgeving. Hieronder een aantal screenshots.

Lees meer over: