WordPress 3.2 beschikbaar

Vorige week kwam nog versie 3.1.4 van blogpakket WordPress uit maar nu is het al tijd voor versie 3.2. De volgende versie bevat onder andere een nieuw standaard thema genaamd Twenty Eleven met wisselende header images, post format support en meer. De admin is vernieuwd en er zijn de verbeteringen qua prestaties. De focus was dit keer gericht op het sneller en lichter maken van het pakket.

Eisen

Het team van WordPress laat weten dat de minimale eisen voor het pakket zijn gewijzigd. Om WordPress 3.2 te draaien is PHP 5.2.4 en MySQL 5.0 benodigd, iets wat bijna een jaar geleden al werd aangekondigd. Hoewel het aantal gebruikers met lagere versies van PHP en MySQL relatief laag is wil het team nog even van te voren waarschuwen omdat immers een klein percentage van 45 miljoen gebruikers toch nog een grote groep mensen betreft.

Om te bekijken of je klaar bent voor versie 3.2 is er de Health Check plugin. Na het installeren en activeren zal er getoond worden of alles gereed is om te updaten.

Internet Explorer 6

Met de komst van WordPress 3.2 komt ondersteuning voor Internet Explorer 6 definitief te vervallen. Diverse functionaliteiten waaronder direct al het dashboard zullen niet meer werken in deze versie van de verouderde browser. WordPress zal direct een melding tonen waarin gemeld wordt dat er een nieuwere versie van de browser beschikbaar is. Gebruik je een andere browser die niet meer up-to-date is dan zal WordPress ook een melding tonen maar hier heb je dan nog de keuze om de melding te negeren.

Lees meer over: