WordPress 3.1 beschikbaar

Al enige tijd was het mogelijk om de betaversie te testen en nu is de definitieve versie van WordPress 3.1 beschikbaar gemaakt. Nieuw in deze release waar door meer dan 180 mensen aan is gewerkt is onder andere toevoeging van een Admin Bar zoals die ook beschikbaar is op WordPress.com. Dit is een balk die aan de voorkant van de site, aan de bovenkant is te zien. De balk bevat knoppen om onder andere snel een nieuw bericht, of een nieuwe pagina te maken en reacties te beheren.

Intern linken

Een andere kleine maar vooral handige toevoeging is een nieuwe functie om intern te kunnen linken. In het venster dat je normaal opent als je een nieuwe link gaat invoegen is een zoekveld toegevoegd om snel een eerder geplaatst bericht te vinden waar je naar wilt linken. Het was eerst altijd zo dat je om een link te plaatsen naar een eerder geplaatst bericht eerst de juiste URL moest achterhalen om de link te kunnen invoegen. Dit was te doen door bijvoorbeeld in een nieuwe tab in je eigen blog het bericht op te zoeken.

Post formats

Als laatste is er functionaliteit toegevoegd om custom templates voor berichten in te stellen. Zodoende, mits dit is toegevoegd aan een thema kan je als gebruiker verschillende templates kiezen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een galerij met foto's wilt plaatsen en zodoende bepaalde elementen op een pagina wilt wijzigen of het bericht op een andere manier wilt opmaken, enigszins vergelijkbaar met templates voor pagina's.

Verder is het toevoegen van berichten simpeler gemaakt. Onder het veld waar je een bericht typt zijn alle aanvullende velden weggehaald zoals Extra velden, Auteur, Revisies en Reacties om het een simpel uiterlijk te geven. Deze velden zijn wel weer te activeren via de schermopties bovenaan mocht je ze nodig hebben.

Lees meer over: