WordPress 3.0 beschikbaar

Het moment is daar, versie 3.0 van blogpakket WordPress is beschikbaar gemaakt. Na diverse testversies is de definitieve versie nu beschikbaar gemaakt met de hulp van 218 vrijwilligers. De nieuwe versie heeft diverse nieuwe functionaliteiten waaronder de mogelijkheid om meerdere weblogs aan te maken. Zodoende heb je dan dus verschillende weblogs die voor de buitenwereld los van elkaar staan en bereikbaar zijn op verschillende domeinen.

Standaard is er een nieuw thema aanwezig genaamd 'Twente Ten Theme' en de backend is eveneens opgefrist met een nieuw thema. Het gedeelte met custom menu's is eveneens nieuw. Zoals de naam al suggereert maak je hiermee bijvoorbeeld een eigen hoofdmenu. De menu items die je hieraan toevoegt kunnen links zijn naar bestaande pagina's of categorieën in WordPress of links naar externe websites.

Over versie 3.1 van WordPress wordt nog niet direct gesproken. De komende tijd ligt de focus met name om de zaken om het pakket heen zoals de forums, plugins, thema's, etc.

Bestaande gebruikers kunnen hun installatie rechtstreeks upgraden vanuit WordPress door naar 'Gereedschap' te gaan en te klikken op 'Bijwerken'. Hier zal dan de melding verschijnen 'Er is een nieuwe versie van WordPress beschikbaar'. Zorg echter wel dat je een backup van je bestaande installatie hebt voordat je gaat upgraden.

De WordPress 3.0 video tour hieronder.

Lees meer over: