WK Thema’s, Extensies, Doodles en meer van Google

Google is een samenwerking aangegaan met FIFA.com en het Zuid-Afrikaanse Bureau van Toerisme vanwege het WK in Zuid-Afrika dat vandaag is begonnen. Dit heeft geresulteerd in een reeks thema's, extensies, doodles en andere zaken die nu online zijn geplaatst.

Google Chrome

Voor gebruikers van browser Google Chrome heeft de zoekgigant thema's ontwikkeld en een officiële extensie. Wat betreft de thema's is er een thema beschikbaar voor elk deelnemend land. Voor Nederland, waarvan een screenshot hieronder is een thema beschikbaar met vooral de kleur oranje erin verwerkt samen met de Nederlandse vlag. Na installatie worden de werkbalken blauw gemaakt.

Naast de thema's per deelnemend land is er een extensie ontwikkeld waarmee je op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws omtrent het WK. In de extensie kan ervoor gekozen worden om een specifiek land in te stellen om zodoende live resultaten van het desbetreffende land te bekijken evenals nieuws, aankomende wedstrijden, standen, etc. Er kan ook gekozen worden voor een algemene opzet met nieuws over alle deelnemers. Direct na installatie stel je dit in maar dit kan altijd aangepast worden.

iGoogle

Ook aan alle gebruikers van de startpagina dienst iGoogle is gedacht. Hier eigenlijk dezelfde mogelijkheden als voor Google Chrome, speciale thema's en een gadget. Elk land heeft een eigen thema die hier geselecteerd kan worden. Op deze pagina kan dan direct de speciale WK gadget geïnstalleerd worden. De gadget bevat nieuws, resultaten, statistieken, etc. De gadget kan niet ingesteld worden op een specifiek land.

Google Maps

Onlangs werd Street View in Zuid-Afrika gelanceerd. Zodoende kunnen alle stadions zowel van binnen als van buiten bekeken worden. Aanvullend daarop heeft Google in samenwerking met het Zuid-Afrikaanse Bureau van Toerisme aanvullende informatie op Google Maps gezet. Hier is informatie te bekijken over de steden waar de wedstrijden worden gespeeld, de stadions en eventuele attracties. Dit alles is hier te bekijken.

Zoekresultaten en Doodles

Snel informatie over het WK opzoeken kan ook met Google. Zoekopdrachten als 'WK 2010' en 'WK Zuid-Afrika' zorgen voor informatie boven de zoekresultaten. Onder andere zijn uitslagen te bekijken en aankomende wedstrijden. Onder aan de zoekresultaten is een easter egg verwerkt. Aansluitend op de zoekresultaten worden er diverse doodles geplaatst op de homepages wereldwijd die met name voort komen uit Doodle 4 Google competities. Een overzicht is hier te bekijken, nieuwe logo's worden hier later toegevoegd.

Google Wave

Zelfs het team van Google Wave doet mee. Voor elke wedstrijd kan er een nieuwe wave worden geopend en kan er een uitslag voorspeld worden. Een overzicht van alle wedstrijden is te bekijken op wave.google.com/footballfever.html

Google Translate

Er doen in totaal 32 verschillende landen mee aan het WK en dat betekent dus dat er een hoop verschillende talen worden gesproken. Google's eigen vertaaldienst is hier op ingesprongen en heeft een overzicht gemaakt met bekende voetbaltermen en deze vertaald in diverse talen. Meer hier: http://www.google.com/landing/worldcup/translate/

Google Agenda

Niet zozeer nieuw maar wel handig is de mogelijkheid om het speelschema van een deelnemend land toe te voegen aan Google Agenda, meer daar over in dit bericht.