WK streams NOS slechts beperkt beschikbaar

Wie aankomende maandag op kantoor online via de onlangs gelanceerde website van de NOS de wedstrijd Nederland - Denemarken wil kijken moet er vroeg bij zijn want de streams zijn beperkt beschikbaar. De maximale capaciteit van de streams is namelijk 200 duizend gelijktijdige kijkers.

Normaal gesproken worden dit soort wedstrijden op TV gevolgd door al snel 8 miljoen kijkers, echter vanwege het tijdstip zullen waarschijnlijk een hoop mensen op kantoor die geen TV beschikbaar hebben uitwijken naar de website van de NOS.

'Als de maximumcapaciteit op de stream is bereikt, tonen we een boodschap dat het vol zit. Je kunt op de site zien hoeveel mensen tegelijk kijken' aldus de NOS. Wie er zeker van wil zijn de wedstrijd te kunnen bekijken kan het beste een usb-dongle voor digitale ether-tv aanschaffen of zorgen in de buurt te zitten van een TV.

Het beperkt aantal kijkers op de streams heeft te maken met de dataverkeercapaciteit van providers. Zodoende hebben abonnees van kleine providers meer kans dat ze de voetbalstream niet te zien krijgen. Wegens de uitzendrechten zijn de NOS-streams niet voor Nederlanders in het buitenland te zien.

Lees meer over: ,