WK-beelden NOS niet meer beschikbaar via Eurovisionsports.tv

Mensen in het buitenland konden ideaal het WK volgen via eurovisionsports.tv. Op de website waren twee verschillende streams beschikbaar waaronder de uitzending van de NOS zodat er via de website ook naar de wedstrijd op Nederland 1 gekeken kon worden. Verder was de website een goed alternatief tijdens eerdere wedstrijden van Oranje als de website van de NOS niet goed bereikbaar was.

Deze stream van de NOS is niet langer beschikbaar via eurovisionsports.tv nadat een aantal buitenlandse zendgemachtigden, die dit als oneerlijke concurrentie zien hebben geklaagd. Het contract dat de NOS met de FIFA heeft geeft aan dat de NOS het WK alleen binnen de landsgrenzen van Nederland mag uitzenden en dus was de NOS in dit geval genoodzaakt dit alternatief uit de lucht te halen.

De FIFA ziet er streng op toe dat omroepen niet via internet buiten hun eigen landsgrenzen uitzenden omdat buitenlandse omroepen miljoenen euro's hebben betaald voor de exclusieve televisierechten van het WK. Dat de FIFA streng is bleek onlangs nog wel met de Bavaria-jurkjes 🙂 wat uiteindelijk een enorme rel / stunt is geworden.

Het is overigens nog wel mogelijk om de algemene stream van de wedstrijd te bekijken op eurovisionsports.tv alleen is dit zonder commentaar. En verder kunnen Nederlanders in het buitenland de beelden van het WK uiteraard bekijken via de omroep die in het land waar zij verblijven de WK-uitzendrechten heeft.

De WK website van de NOS is in het buitenland wel gewoon beschikbaar maar kunnen de video's die WK-beelden niet worden bekeken.

Lees meer over: ,