Frankrijk winnaar internationale Doodle 4 Google wedstrijd

Google heeft de winnaar van de internationale ronde van de Doodle 4 Google wedstrijd bekend gemaakt. Dit is de 14-jarige Barbara Szpirglas geworden uit Frankrijk. Het winnende logo is inmiddels te bewonderen op diverse lokale homepages van de zoekmachine. De doodle staat niet op Google.nl omdat Nederland vandaag de finale speelt. Daarom is op de Nederlandse homepage een finale logo te bewonderen.

Barbara wint een gezinsvakantie naar Zuid-Afrika, inclusief vier vliegtickets, verdere vervoer, een gids, activiteiten en hotel. Wie tweede is geworden, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Degene die tweede wordt krijgt 2 VIP-kaarten voor een voetbalwedstrijd in de Premier League in Groot-Brittannië.

Dit was de eerste keer dat Google een internationale Doodle 4 Google wedstrijd organiseerde. Deelnemers deden zowel op nationaal als internationaal niveau mee. Nationale winnaars stonden al eerder deze maand op de nationale versies van de zoekmachine en deden automatisch mee met de internationale wedstrijd.

In Nederland werd de wedstrijd gewonnen door de 15-jarige Rens Doornbusch uit Haarlem. Zijn logo stond op 14 juni op Google.nl. De andere Doodle 4 Google winnaars van de deelnemende landen zijn allen te bekijken in de categorie: Sport: Voetbal.