Windows Store vergeleken met Mac App Store

Uit een onderzoek van Distimo blijkt dat het goed gaat met de Windows Store voor Windows 8 en Windows RT wat betreft het aantal downloads, slechts een maand na de lancering. De Windows Store heeft niet alleen meer applicaties dan de Mac App Store maar de populairste applicaties worden ook vaker gedownload. Op dit moment zijn er in de Windows Store 21000 applicaties beschikbaar terwijl er in de Mac App Store 13000 applicaties beschikbaar zijn, en dat terwijl de Mac App Store al twee jaar bestaat.

Distimo keek naar de 300 populairste applicaties in elke webwinkel en kwam tot de conclusie dat de populairste applicaties dagelijks drie keer zo vaak worden gedownload vanuit de Windows Store dan vanuit de Mac App Store. Er worden dan wel meer betaalde applicaties uit de Mac App Store gedownload dan betaalde applicaties uit de Windows Store. Groot verschil hier is dan ook dat in het geval van Windows het overgrote deel van de applicaties gratis is (86 procent) waar dit voor Mac OS niet het geval is (16 procent).

De gemiddelde prijs voor een applicatie is 13,32 dollar in de Windows Store van Microsoft, desktop-applicaties kosten gemiddeld 14,29 dollar en applicaties voor tablets kosten gemiddeld 4,87 dollar. In de Mac App Store kost de gemiddelde applicatie 12,55 dollar.

1 miljoen downloads

Microsoft heeft tot op heden nog altijd niets officieel aangekondigd over het aantal beschikbare applicaties en het aantal downloads. Wel gaf CEO Steve Ballmer recent aan dat er inmiddels al enkele applicaties zijn die al meer dan 1 miljoen keer gedownload zijn.

Lees meer over: ,