Windows Phone gebruikers kunnen Google Maps niet openen

Windows PhoneGebruikers van Windows Phone blijken Google Maps niet te kunnen openen, het gaat dan echter specifiek om maps.google.com want lokale versies werken wel in de mobiele versie van Internet Explorer. Degene die maps.google.com openen worden vervolgens doorgestuurd naar de homepage van de zoekmachine.

Na aanleiding van alle berichten hierover heeft Google een korte verklaring gegeven waarin wordt gezegd dat de mobiele versie van Google Maps is geoptimaliseerd voor WebKit-browsers zoals Google Chrome en Safari. Omdat Internet Explorer geen WebKit-browser is werkt volgens het bedrijf de kaartendienst daarom dus niet in de browser.

De verklaring is echter onjuist omdat de mobiele versie van Internet Explorer in Windows Phone 8 hetzelfde is als Internet Explorer in Windows 8, binnen Windows 8 werkt Google Maps dan ook gewoon in Internet Explorer 10. Ook konden recent Windows Phone gebruikers nog wel Google Maps openen en werken nu lokale versies dus ook nog gewoon. Tevens werkt Google Maps gewoon in Firefox, eveneens geen WebKit-browser.

Microsoft gaf eerder deze week nog aan te denken dat Google opzettelijk Windows Phone dwars zit om zo de groei van het platform tegen te gaan. Google maakt ook geen applicaties voor Windows Phone. Ondertussen kunnen gebruikers van Windows Phone terecht bij Bing Maps als alternatief voor Google of eventueel de kaartendienst van Nokia.

Bing it On

De relatie tussen Microsoft en Google is de laatste tijd toch niet al te best. Eind vorig jaar begon Microsoft nog met een campagne tegen Google Shopping en werd een andere campagne nieuw leven ingeblazen gericht op de promotie van Bing ten koste van Google.