Windows Live Messenger gaat mogelijk nog dit jaar verdwijnen

Er zou wel eens een einde kunnen gaan komen aan het bekende poppetje van Live Messenger in de taakbalk van Windows. Er zijn namelijk geruchten dat Microsoft het plan heeft om het programma uit de lucht te gaan halen en alleen verder te gaan met Skype. Live Messenger zou ergens in de komende maanden al komen te vervallen en een aankondiging hierover van het bedrijf zou zelfs al later deze week kunnen gaan komen.

In de afgelopen maanden is het bedrijf al druk bezig geweest met het samenvoegen van de twee diensten en inmiddels loopt 80 procent van de chatgesprekken van Skype al via Live Messenger. Daarnaast is het sinds kort mogelijk om met een account normaal gesproken gebruikt om in te loggen in Live Messenger nu in te loggen in Skype waarmee het apart openen van het chatprogramma naast Skype in principe niet meer nodig is. Overigens kan inloggen in Skype met een account van Facebook ook tegenwoordig.

Het zou in ieder geval het einde betekenen van een tijdperk, het chatprogramma gaat al bijzonder lang mee, van 1999 tot 2006 nog onder de naam MSN Messenger. In juni 2009 liet Microsoft weten dat het chatprogramma in totaal 330 miljoen actieve gebruikers had.

Lees meer over: , ,