Windows Live Messenger definitief op 30 april uit de lucht

Messenger logo Microsoft zal toch niet op 15 maart definitief de stekker uit Windows Live Messenger gaan trekken zoals eerder aangekondigd maar dit zal iets later gaan worden. In een bericht laat Skype weten dat het overzetten van gebruikers op basis van taal zal gaan beginnen op maandag 8 april en dit moet helemaal afgerond zijn op 30 april.

Het gaat dan om het geforceerd overzetten van gebruikers naar Skype. Het bedrijf begint met Engelstalige gebruikers en deze groep zal vanaf 8 april niet meer kunnen inloggen in Windows Live Messenger en een melding om te updaten zal in beeld verschijnen. Als laatste zijn alle Portugese gebruikers aan de beurt, wanneer Nederlandse gebruikers van Messenger precies worden overgezet is niet duidelijk. Het is overigens wel zo dat Microsoft op vrijdag 15 maart een test met een klein aantal gebruikers zal gaan uitvoeren.

In Messenger wordt al enige tijd een banner getoond waarin gevraagd wordt aan gebruikers om over te stappen, sinds vorige maand is de applicatie voor iOS al offline.

Lees meer over: , ,