Windows Live Gallery offline – Einde voor gadgets

Microsoft heeft besloten om stilletjes de Windows Live Gallery offline te halen. Als gebruiker van Windows Vista en Windows 7 kon je hier terecht om gadgets, emoticons en meer te downloaden. Op de website staat dat Microsoft is gestopt met het ondersteunen van de ontwikkeling en het toevoegen van nieuwe gadgets. In plaats daarvan ligt de focus nu echt op de nieuwe versie van Windows. De gadgets werden met de komst van Windows Vista geïntroduceerd en op deze manier kon je bijvoorbeeld een radio of een zoekfunctie toevoegen aan Windows naast de al standaard meegeleverde gadgets.

Populaire gadgets

Microsoft heeft een aantal populaire gadgets eruit gepikt en op een aparte pagina geplaatst, het gaat alleen om Engelse gadgets. Op de Nederlandse pagina wordt er nog helemaal niet gesproken over het offline halen van de Gallery. Wellicht dat Microsoft hier nog een aantal Nederlandse gadgets zal uitlichten. Opmerkelijk is wel dat ontwikkelaars in ieder geval nog geen melding hebben ontvangen over het offline halen.

Nederlandse gadgets

Op het moment van schrijven is de pagina met de populairste Nederlandse gadgets, weliswaar zonder opmaak nog wel beschikbaar. Op deze pagina zijn de gadgets nog te downloaden maar deze zullen ongetwijfeld snel offline gehaald worden. Overigens de zoekfunctie die bovenaan de pagina staat werkt hier niet.

Degene die gebruik maken van Windows Vista en Windows 7 zullen het dus verder moeten doen met de gadgets die standaard zijn meegeleverd.

Lees meer over: , ,