Windows Live Essentials 2011 nu beschikbaar (Nieuwe Messenger)

Nadat eind juni de beta van Windows Live Essentials 2011 beschikbaar kwam heeft Microsoft nu de definitieve versie online gezet. Het pakket bestaat uit meerdere programma's waaronder natuurlijk een nieuwe versie Windows Live Messenger. Andere programma's in het softwarepakket zijn: Live Photo Gallery, Live Movie Maker, Live Mail, Live Sync, Live Mesh, Live Writer en Messenger Companion.

Windows Live Messenger

Messenger is zoals eerder gemeld uitgebreid met onder andere de mogelijkheid om chatvensters te groeperen en verder een mogelijkheid om geluiden in te stellen voor een contactpersoon. Zodra diegene zich aanmeldt of een bericht verstuurt wordt het ingestelde geluid afgespeeld. Uiteraard een aantal nieuwe layouts, emoticons plus nieuwe Winks.

De definitieve versie van Windows Live Messenger wordt standaard net als de betaversie in de taakbalk geplaatst en niet in het systeemvak zoals eerder altijd het geval was. Via een omweg kan dit wel gerealiseerd worden. Hoe je dit instelt lees je hier.

Downloaden

Downloaden kan via de onderstaande links. De suite kan net als Internet Explorer 9 niet geïnstalleerd worden op XP maar alleen op Vista met Service Pack 2 en Windows 7.