Windows Feature Pack is mogelijk de naam van update Windows 8.1

Windows Feature Pack is mogelijk de naam van update Windows 8.1

De aankomende update voor Windows 8.1 zal mogelijk worden uitgebracht onder de naam Windows Feature Pack. De naam is te zien in een uitgelekte screenshot van de update die je hieronder kunt bekijken. Recent kondigde Microsoft-topman Joe Belfiore tijdens een bijeenkomst op het het Mobile World Congress in Barcelona aan dat de update in de lente zou gaan verschijnen, de verwachting is dat dit zal gaan gebeuren op dinsdag 8 april.

8 april is de eerste dinsdag van de maand, de dag waarop Microsoft altijd updates uitbrengt en tevens is 8 april in dit geval de dag dat de ondersteuning voor Windows XP definitief zal gaan stoppen. De update voegt diverse nieuwe features toe aan het besturingssysteem die onder andere gericht zijn op gebruikers met een toetsenbord en muis. Het bedrijf wilde verder niet reageren op de mogelijke nieuwe naam voor de update.

windows_feature_pack_screenshot

Overigens was het afgelopen week al even mogelijk om de update te downloaden. Door het register van Windows 8.1 aan te passen kwam de update beschikbaar om te downloaden en te installeren. Al vrij snel na het uitlekken van deze methode verwijderde het bedrijf de bestanden en was het niet meer mogelijk om de update te downloaden.

Windows 8.1 met Bing

Recent was er een bericht over de mogelijke komst van Windows 8.1 met Bing waar het bedrijf nu mee aan het experimenteren is. Uit nieuwe gelekte informatie komt nu iets meer informatie naar voren over de software. Volgens de documentatie is Windows 8.1 met Bing gericht op goedkopere apparaten, Bing zal daarbij worden ingesteld als standaard zoekmachine in browser Internet Explorer en fabrikanten kunnen dit en mogen dit niet overschrijven. Verder is de software qua gelijk aan de reguliere versie van Windows 8.1.

Lees meer over: ,