Windows Blue is start van jaarlijkse updatecyclus

Microsoft is vlak na de lancering van Windows 8 al gestart met de ontwikkeling van de volgende versie van Windows, momenteel bekend onder de codenaam Windows Blue, de eerste berichten over de volgende versie van het besturingssysteem waren er al in augustus. Met deze versie wil Microsoft een nieuwe weg in gaan slaan door te starten met een jaarlijkse updatecyclus mede om beter te kunnen concurreren met andere platformen.

De volgende release die momenteel gepland staat voor half 2013 zou goedkoop of mogelijk gratis worden aangeboden door het bedrijf om er zeker van te zijn dat zoveel mogelijk gebruikers de update installeren. Een legale versie van Windows is uiteraard vereist om te kunnen upgraden, mocht een illegale versie worden bijgewerkt dan zullen alle applicaties en de Windows Store na de upgrade niet meer functioneren. Ondanks de grote update zal Microsoft waarschijnlijk wel de naam Windows 8 blijven hanteren.

Zodra Windows Blue is uitgebracht zal ook de Windows SDK worden bijgewerkt en zullen applicaties specifiek gericht op Windows 8 niet meer worden toegelaten door het bedrijf in de Windows Store, bestaande applicaties voor Windows 8 zullen wel blijven werken. Ontwikkelaars zullen zich vanaf dat moment dan moeten gaan richten op Windows Blue.

Lees meer over: ,