Windows 98 vandaag 14 jaar geworden [screenshots]

Het is vandaag precies 14 jaar geleden dat Microsoft Windows 98 op de markt bracht als opvolger van Windows 95. De systeemeisen voor deze versie van Windows waren als volgt: 16 MB geheugen en ongeveer 200 MB vrije ruimte op de harde schijf, vrij weinig vergeleken met de 16 GB die nu minimaal gevraagd wordt voor Windows 7.

Het duurde slechts een jaar en toen kwam Microsoft al met de tweede editie van het besturingssysteem. In deze versie waren veel fouten opgelost en werd er ondersteuning voor DVD-Rom spelers toegevoegd. In de eerste versie van Windows 98 was standaard Internet Explorer 4 aanwezig, een beslissing die direct tot een jarenlange rechtszaak leidde. In de tweede editie van Windows 98 was standaard Internet Explorer 5 aanwezig.

Detail overigens was dat tijdens de presentatie van Windows 98 het Blue Screen of Death tevoorschijn kwam, een pijnlijk moment live op televisie. Een vergelijkbaar incident deed zich recent nog voor bij de presentatie van de Surface, een nieuwe tablet van Microsoft zelf. Tijdens de demonstratie liep de tablet vast en moest deze omgewisseld worden. Ondanks de foutmelding werd Windows 98 wel een bijzonder groot succes voor Microsoft.

Windows 8

Het zal nog een aantal maanden duren en dan zal Microsoft gaan komen met Windows 8. Op dit moment is de Release Preview, de laatste publieke testversie van het besturingssysteem, nog altijd gratis beschikbaar om te downloaden en te installeren.

Een aantal screenshots van de installatie van Windows 98 evenals van de desktop en een aantal andere onderdelen bekijk je in het artikel: Screenshots Windows 98.

Lees meer over: ,