Windows 9 in april 2015

Windows 9 in april 2015

Windows 9 zal volgend jaar ergens in april gaan verschijnen zo weet Microsoft-watcher Paul Thurrott op basis van enkele bronnen te melden. Het is de verwachting dat Microsoft tijdens de eigen Build conferentie dit zal gaan aankondigen. De volgende versie van het besturingssysteem zal in dat geval dus geen Windows 8.2 gaan heten maar het bedrijf zou bewust kiezen voor de naam Windows 9 vanwege de slechte reputatie van Windows 8.

Windows 9 zal de nodige veranderingen met zich mee gaan brengen vergeleken met Windows 8 al ontbreken nog details. In ieder geval wil het bedrijf de reputatie herstellen van het besturingssysteem na de nodige kritieken van gebruikers. Het zal nog niet zo zijn dat ontwikkelaars al toegang gaan krijgen tot een vroege testversie in april tijdens Build.

De verwachting is verder dat Microsoft in april een update zal gaan uitbrengen voor Windows 8.1 waar recent al geruchten over waren. Dit zal een kleine update worden genaamd Update 1, de update heet intern bij Microsoft GDR 1. Tegelijkertijd zal Windows Phone 8.1 gaan uitbrengen waarvan binnenkort de ontwikkeling zal worden afgerond.

Lees meer over: ,