Windows 8 verschijnt in vier smaken

Vlak na het uitkomen van de Consumer Preview van Windows 8 werden er verschillende verwijzingen in het register gevonden waardoor het even leek alsof er in totaal negen verschillende versies van het besturingssysteem zouden gaan verschijnen maar dit blijkt niet het geval te zijn. In tegenstelling tot Windows 7 waarvan er maar liefst zes versies bestaan zal Windows 8 slechts in vier verschillende smaken uitgebracht worden.

Het gaat om de volgende versies: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows RT en Windows 8 Enterprise waarbij de eerstgenoemde versie doorgaans voldoende zal zijn voor consumenten. Meer informatie over de verschillende versies en een overzicht van alle functionaliteiten per versie lees je in het artikel: Windows 8 - Verschillende versies.

Microsoft heeft met de aankondiging van de versies overigens niets bekend gemaakt over een datum waarop de nieuwe versie van het besturingssysteem beschikbaar zal komen.

Uitproberen

Wil je zelf graag de Consumer Preview van Windows 8 eens uitproberen dan kan dit nog steeds. Op deze pagina kan de betaversie van Windows gedowload worden die beschikbaar is in vijf talen, Engels, Chinees, Japans, Frans en Duits.

Lees meer over: ,