Windows 8 thema wijzigt op basis van achtergrond

Een nieuwe functie die straks in Windows 8 zal gaan komen is Aero auto-colourization. Dit is een functie die de kleur van de vensters aan kan passen op basis van de gekozen bureaubladachtergrond. Uit een screenshot blijkt dat je dit aanzet in het gedeelte waar je nu de kleur en vormgeving van vensters instelt. Dit zal betekenen dat als je een slideshow hebt ingesteld als bureaubladachtergrond de kleur van de vensters zal worden bijgewerkt.

Testversies

Eind maart begon Microsoft al met het uitdelen van vroege versies van Windows 8 aan groter partners zoals HP en naar verwachting zou een betaversie het nieuwe besturingssysteem al in september uit gaan komen.

In de nieuwe versie zou de cloud een belangrijke rol gaan spelen en zou Microsoft werken aan een nieuwe app store waarin apps beschikbaar komen die gebaseerd zijn op Silverlight. Verder wordt er gesproken over twee interfaces waarvan er één vergelijkbaar is met de interface van Windows Phone 7 en mogelijk gebruikt zal worden voor tablets.

Reset-functie

Eerder lekte er al een screenshot uit van een nieuwe reset-functie. Systeembouwers zouden een eigen installatie op een partitie kunnen zetten zodat in geval van nood de basis Windows 8-installatie met alle tools en instellingen kan worden teruggezet.

Lees meer over: ,