Windows 8 lijkt nog niet zo populair te zijn

Het duurt nog minder dan een maand (26 oktober) en dan zal Windows 8 uit gaan komen maar het lijkt erop dat men nog niet staat te trappelen voor de nieuwe versie van Windows.

In september 2009, vlak voordat Windows 7 officieel werd gelanceerd draaide de RTM-versie ervan al op 1,64 procent van alle Windows-pc’s. Nu drie jaar later vlak voor de lancering van Windows 8 draait de RTM-versie pas op 0,33 procent van alle Windows-pc's, vijf keer minder dan de RTM van Windows 7 drie jaar geleden. Het verschil is zelfs groter dan drie maanden geleden toen het slechts vier keer minder was. Toen de RTM-versie van Windows 7 beschikbaar kwam was een grote stijging te zien in het aantal mensen dat Windows 7 downloadde, hier was bij de release van de Windows 8-RTM geheel geen sprake van. De stijging die te zien was op 15 en 16 augustus dit jaar was minimaal.

Het is nog afwachten in hoeverre Windows 8 straks echt succesvol zal gaan worden. Microsoft zal in ieder geval gaan stunten met prijzen, meer daarover lees je hier. Wil je de Release Preview van Windows 8 uitproberen dan kan dit nog steeds. De download is naast het Engels beschikbaar in dertien andere talen (niet in het Nederlands), downloaden van de Windows 8 Release Preview (32-bit en 64-bit) kan op deze pagina.

Lees meer over: ,