Windows 8 Enterprise N-editie uitgelekt [screenshots]

Afgelopen woensdag was er het nieuws dat Windows 8 vrijgegeven was voor productie (RTM). Nu slechts enkele dagen later is de Enterprise versie van Windows 8 uitgelekt op internet, het gaat om de zogenoemde N-editie speciaal gericht op Europa waarin Windows Media Speler niet aanwezig. De software is waarschijnlijk afkomstig van een partner van Microsoft, de nieuwe versie van Windows is pas vanaf 15 augustus beschikbaar voor MSDN en Technet klanten. Microsoft zelf wilde verder niet reageren.

Screenshots

Hieronder zie je een reeks screenshots van Windows 8 Enterprise. Vergeleken met de eerder uitgebrachte Release Preview Windows 8 zijn er diverse wijzigingen te zien waaronder de beloofde tutorial over hoe deze versie van Windows te gebruiken. Het is in ieder geval niet mogelijk om deze versie te activeren waardoor onder andere er een beperking is in de vorm van het aanpassen van de foto van het inlogscherm en het aanpassen van de foto van het ontgrendelscherm. De standaard achtergrond van het besturingssysteem lekte onlangs al uit en is ook te zien in deze definitieve versie.

Metro

Overigens is er nog ander nieuws over Windows 8 en de Metro-interface. De nieuwe interface van Windows zal namelijk waarschijnlijk geen Metro gaan heten omdat een Duitse groothandel de naam al zou hebben geclaimd. Ongeacht wat hier de uitkomst ook van zal zijn, waarschijnlijk zal iedereen de naam voor de interface toch blijven gebruiken.

Lees meer over: ,