Windows 8 eind oktober te koop

Tami Reller van Microsoft heeft op de Worldwide Partner Conference in Toronto laten weten dat het de verwachting is dat in augustus dit jaar Windows 8 de RTM (Release to Manufacturing) status zal bereiken en het is de bedoeling dat de nieuwe versie van het besturingssysteem dan eind oktober in 109 talen beschikbaar zal komen waaronder zeer waarschijnlijk Nederlands. Tegen die tijd zullen er ook apparaten met Windows 8 beschikbaar komen en mogelijk komt ook de Surface van Microsoft zelf.

Begin deze maand maakte Microsoft nog bekend dat upgraden van Windows XP, Windows Vista en Windows 7 naar Windows 8 Pro kan voor een bedrag van 39.99 dollar. Degene die sinds 2 juni een computer hebben gekocht met Windows 7 kunnen een upgrade aanschaffen voor 14.99 euro. Meer over Windows 8 inclusief screenshots en video's in dit artikel en meer informatie over de verschillende versies lees je hier.

Windows 7

Dan is er ook nog kort nieuws over Windows 7 afkomstig van de conferentie. Microsoft heeft laten weten nu 630 miljoen licenties van Windows 7 te hebben verkocht. Meer dan 50 procent van alle bedrijven draaien volgens Microsoft nu op deze versie van Windows. Verder liet Microsoft weten dat Office nu aanwezig is op meer dan 1 miljard desktops.

Lees meer over: , ,