Windows 8 bereikt RTM status, nieuwe versie van Windows is klaar

Microsoft heeft zojuist aangekondigd dat Windows 8 is vrijgegeven voor productie (RTM) en hiermee is de ontwikkeling en de testfase van de nieuwe versie afgerond. Het bedrijf is nu gestart met het afgeven van de definitieve codes aan OEM-partners die momenteel bezig zijn met het maken van Windows 8 PC's en tablets voor introductie later dit jaar.

Ontwikkelaars, IT-professionals en partners kunnen eerder aan de slag met de definitieve RTM code van Windows 8 dan anderen, Microsoft noemt hiervoor de volgende datums:

  • 15 augustus: Ontwikkelaars die nieuwe applicaties bouwen voor Windows 8 kunnen de definitieve versie van Windows 8 downloaden via hun MSDN abonnement. Zij krijgen tevens via Windows Dev Center toegang tot de definitieve build van Visual Studio 2012.
  • 15 augustus: IT-professionals die Windows 8 testen binnen organisaties krijgen toegang tot de definitieve versie van Windows 8 via hun TechNet abonnement.
  • 16 augustus: Klanten met bestaande Microsoft Software Assurance voor Windows kunnen Windows 8 Enterprise Edition downloaden via het Volume License Service Center (VLSC), zodat ze Windows 8 Enterprise kunnen testen en toepassen binnen hun organisatie.
  • 16 augustus: Microsoft Partner Network leden krijgen toegang tot Windows 8.
  • 20 augustus: Microsoft Action Pack Providers (MAPS) krijgen toegang tot Windows 8.

Op dit moment kan nog altijd de Release Preview gedownload worden. Microsoft zegt dat meer dat de uitgegeven testversies op 16 miljoen computers zijn geïnstalleerd. Windows 8 zal straks op 26 oktober in 109 talen, waaronder het Nederlands beschikbaar komen en dit is tevens het moment dat de nieuwe tablet van Microsoft, de Surface beschikbaar komt.

Lees meer over: ,