Windows 8.1 voor consumenten in oktober

Windows 8 logoMicrosoft lijkt vooralsnog op schema te liggen om de definitieve versie van Windows 8.1 deze maand nog af te leveren aan computerfabrikanten maar dit is nog niet het moment dat consumenten de software tot hun beschikking zullen krijgen.

Microsoft zal waarschijnlijk de update pas in oktober gaan uitbrengen voor bestaande apparaten en ook dan zullen er pas nieuwe apparaten gaan uitkomen. De periode tot aan oktober geeft computerfabrikanten de mogelijkheid om de software eerst nog even goed te testen op eigen producten om zodoende eventuele bugs die zich voordoen te verhelpen.

Eerder deze week lekte er nog een testversie uit van Windows 8.1 op internet. In deze versie is een werkende Help + Tips applicatie te zien die met name gericht is op nieuwe gebruikers van het besturingssysteem. Tevens diverse vernieuwingen voor onder andere de mailapplicatie. Meer over de testversie plus een begeleidende video op deze pagina.

Update

Zojuist heeft Microsoft officieel laten weten dat Windows 8.1 beschikbaar zal komen vanaf 12.00 uur op 18 oktober 2013 in Nieuw Zeeland (04:00 uur 17 oktober in Redmond).

Lees meer over: ,