Windows 8.1 preview beschikbaar vanaf 26 juni

Windows 8 logoMicrosoft heeft officieel aangekondigd dat de publieke preview van Windows 8.1, voorheen bekend onder de codenaam Windows Blue uitgebracht zal gaan worden op 26 juni zoals eerder al werd verwacht. Dit is de dag dat de Build conferentie van Microsoft in San Francisco zal beginnen in het Moscone Center. Met de aankondiging is er tevens de definitieve bevestiging van de naam van de update, Windows 8.1. De update zal gratis beschikbaar worden gesteld voor alle gebruikers met Windows 8 via de Windows Store.

Wat echter ontbreekt met de aankondiging zijn details over de update. In de afgelopen weken lekten al testversies van Windows 8.1 uit op internet en diverse nieuwe features en applicaties werden gespot maar een bevestiging van het bedrijf over deze toevoegingen blijft vooralsnog uit. Onder andere bleek uit de testversies dat er nieuwe applicaties zijn toegevoegd voor de Metro-interface zoals een rekenmachine, geluidsrecorder, wekker en bestandsverkenner. Verder waren er opties te zien om het startscherm aan te passen. Ook zou met de update de startknop gaan terugkeren maar deze is tot op heden nog niet gespot, ook zou er een optie komen om rechtstreeks naar de desktop op te starten.

Naast de aankondiging laat Microsoft nu weten dat er meer dan 70.000 applicaties beschikbaar zijn voor Windows 8 in de Windows Store. Volgens de website Metro Scanner zijn er momenteel zelfs meer dan 71.000 applicaties beschikbaar waarvan meer dan 38.000 applicaties voor Nederland. Recent liet Microsoft weten dat er sinds de introductie eind oktober vorig jaar meer dan 100 miljoen licenties zijn verkocht van Windows 8.

Lees meer over: ,