Windows 8.1 mogelijk met optie om op te starten in desktopweergave

Veel gebruikers van Windows 8 missen twee onderdelen in het besturingssysteem, als eerste de welbekende startknop en als tweede een manier om rechtstreeks naar in de desktopweergave op te starten. Dit bleek recent uit een onderzoek van IDC. Nu zal Microsoft geen startknop gaan toevoegen aan het besturingssysteem maar mogelijk zit er wel een optie aan te komen om rechtstreeks op te starten in de desktopweergave.

Dat de optie er mogelijk gaat komen blijkt uit een testversie van Windows 8.1. In het bestand twinui.dll is namelijk een regel code opgedoken die wijst op deze mogelijke nieuwe feature voor het besturingssysteem, waarschijnlijk tot vreugde van veel gebruikers. De optie is nog niet te vinden in de uitgelekte versies van Windows 8.1 maar Microsoft lijkt het met deze regel code in ieder geval te overwegen. Een screenshot zie je hieronder.

microsoft_windows_desktop

Veel gebruikers starten wat dat betreft Windows 8 op en schakelen daarna direct over naar de desktopweergave om vervolgens in deze omgeving te blijven werken. Er zijn al wel applicaties beschikbaar waarmee er opgestart kan worden in de desktopweergave.

Downloads

Een andere kleine wijziging gespot in het startscherm van Windows. In het geval dat er een update voor een applicatie wordt gedownload zal de voortgang van de download en installatie te zien zijn in de tegel van de desbetreffende applicatie. Mogelijk dat het straks niet eens meer nodig is om de Windows Store te openen om een update te installeren.

windows_81_download_voortgang

Lees meer over: ,