Windows 8.1 beschikbaar om te downloaden

Windows 8.1 beschikbaar om te downloaden

Microsoft heeft zoals eerder aangekondigd vandaag Windows 8.1 uitgebracht. De update voor alle gebruikers wereldwijd met Windows 8 kan vanaf nu gratis worden gedownload.

Sinds begin september was de gratis update voor Windows 8 al beschikbaar voor gebruikers van MSDN en Technet en al eerder voor partners. Voor consumenten was tot op heden de preview van Windows 8.1 alleen beschikbaar om gratis te downloaden en te testen. Vanaf morgen zal Windows 8.1 evenals Windows 8.1 Pro ook fysiek in de winkels liggen. Tevens komen vanaf morgen tablets en laptops met Windows 8.1 beschikbaar.

Windows 8.1 brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee waaronder een startknop die weer is toegevoegd aan de desktopweergave. De startknop linksonder opent echter niet het klassieke Menu Start maar het standaard startscherm van Windows 8, tevens is er een nieuwe optie toegevoegd om rechtstreeks naar de desktop te kunnen opstarten.

Daarnaast zijn er diverse nieuwe applicaties voor de Metro-interface waaronder een alarm, een geluidsrecorder en een rekenmachine. Een aantal al bestaande applicaties zijn bijgewerkt en ook is er een vernieuwde Windows Store. Updates van applicaties worden met Windows 8.1 op de achtergrond automatisch geïnstalleerd. Er is betere ondersteuning toegevoegd voor hogere resoluties en multitasking is gewijzigd, tot vier applicaties naast elkaar draaien is nu mogelijk eventueel in combinatie met meerdere beeldschermen.

Een aantal dagen geleden werd nog duidelijk dat Microsoft huidige gebruikers van Windows 8 in totaal bijna twee jaar de tijd geeft om te gaan updaten naar Windows 8.1.

Lees meer over: ,