Windows 7 nu eindelijk Windows XP voorbij

Uit cijfers van Net Applications blijkt dat Windows 7 nu eindelijk meer wordt gebruikt dan Windows XP. In de lijst gaan Windows 7 aan de leiding met een marktaandeel in augustus van 42.76 procent en Windows XP volgt met 42.52 procent, de huidige versie van Windows heeft er al met al drie jaar over gedaan om Windows XP uit 2001 van de troon te stoten. Op de derde plaats is Vista te vinden met een marktaandeel van 6.15 procent.

Op de vierde, vijfde en zesde plaats staan Mac OS X 10.7, 10.6 en 10.8. Linux had in de maand augustus een marktaandeel van 1.10 procent. Het duurt nog een maand en dan verschijnt alweer de volgende versie van Windows. Volgens de cijfers van Net Applications had het besturingssysteem in augustus al een marktaandeel van 0.23 procent. Meer informatie over Windows 8, screenshots en de verschillende versies is hier te vinden.

Opvallend is overigens dat Windows 98 ook nog in de lijst staat met een marktaandeel van 0.01 procent. In totaal heeft Windows wereldwijd een marktaandeel van 91.77 procent.

Lees meer over: ,