Windows 7 bestaat 1 jaar, 240 miljoen licenties verkocht

Op vrijdag is het precies een jaar geleden dat Windows 7 werd gelanceerd door Microsoft. Sinds de introductie zijn er nu een jaar later 240 miljoen licenties verkocht en daarmee is Windows 7 het snelst verkopende besturingssysteem in de historie. Sinds september is Windows 7 op 93 procent van nieuwe PC's voor-geïnstalleerd en wereldwijd heeft het besturingssysteem een marktaandeel van 17 procent volgens Net Applications. Dit laatste betekent tevens dat er nog een hoop gebruikers met Windows XP en Windows Vista zijn.

In Nederland zijn er ruim 2.7 miljoen gebruikers volgens Microsoft en is het marktaandeel inmiddels gegroeid tot 25 procent. 94% van de gebruikers is tevreden en 89% van de bedrijven overweegt om binnen 2 jaar te starten met Windows 7.

Om de verjaardag te vieren zijn er een aantal acties opgezet door Microsoft:

Windows Blog

Op het blog van Windows is de eerste actie. Als je hier je 7 favoriete punten van Windows 7 plaatst met uitleg zoals bijvoorbeeld de Jump Lists dan maak je kans op een Windows 7 Ultimate licentie met daarnaast een aantal stickers. Je bericht kan geplaatst worden tot 27 oktober, de winnaar wordt op 29 oktober bekend gemaakt.

Nederland

Microsoft Nederland heeft zelf een aantal acties opgezet. Als eerste is dat de Windows Family Pack promotie waarbij je voor slechts 149,99 euro 3 licenties van Windows 7 Home Premium kunt aanschaffen. Daarnaast komt Microsoft in samenwerking met Acer, Medion, Samsung, Hewlett Packard, MSI, Asus en Dell met een aantal aanbiedingen.

Elke dag zal er een andere aanbieding zijn, check daarvoor even de speciale Nederlandse website die is ingericht om de verjaardag te vieren.

Als laatste een actie op de sociale netwerken. Als je Microsoft feliciteert via Facebook, Twitter of Hyves met de verjaardag van Windows 7 dan maak je kans om een laptop van Acer te winnen. Meer informatie over deze actie vind je ook op de net genoemde website.

Lees meer over: ,