Winamp overgenomen door Radionomy

Winamp overgenomen door Radionomy

Radionomy zal Winamp gaan overnemen. Hoewel er nog geen officiële aankondigingen zijn gedaan door de eigenaar van Winamp, AOL en Radionomy werd vandaag in eerste instantie ontdekt dat de nameservers van het domein winamp.com recent zijn gewijzigd en nu verwijzen naar Radionomy, al is AOL officieel nog wel de eigenaar van het domein.

Vlak na deze ontdekking kwam de bevestiging van diverse bronnen bekend met de overname. Wat betreft het domein shoutcast.com zijn er op het moment van schrijven nog geen wijzigingen maar Shoutcast zal ook worden overgenomen door Radionomy.

De ooit zo populaire muziekspeler zou op 20 december afgelopen jaar definitief uit de lucht worden gehaald maar dit gebeurde niet. Geruchten kwamen vervolgens al snel dat Microsoft mogelijk Winamp zou willen gaan overnemen maar dit is dus niet het geval.

Radionomy werd in 2008 opgericht, is gevestigd in België en is een van de grootste online radionetwerken ter wereld met meer dan 6.000 internet-radiozenders en meer dan 40 miljoen luisteruren per maand, verspreid over allerlei muziekgenres en culturen. Het is de verwachting dat er deze week nog een aankondiging zal gaan volgen over de overname.

Lees meer over: ,