Wimbledon live online te volgen op YouTube

wimbledon_logoVoor het eerst zullen de wedstrijden van tennistoernooi Wimbledon live te volgen zijn op YouTube. Het videokanaal van Wimbledon bestond al sinds 2006 maar nog niet eerder werden er wedstrijden van het tennistoernooi live online uitgezonden. Google is voor het tonen van de livestreams een samenwerking aangegaan met de organisatie en sponsor Rolex, naast de livestreams zullen er tevens interviews, video's van achter de schermen en diverse persconferenties worden geplaatst op het kanaal.

Er zijn wel enkele beperkingen, zo zijn de live uitzendingen alleen beschikbaar zijn in onder andere de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Nieuw-Zeeland. Alle hoogtepunten zijn wereldwijd beschikbaar met uitzondering van Duitsland, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Amerika en Oostenrijk. Dit heeft waarschijnlijk met rechten te maken. Tennis is qua zoekopdrachten bijna net zo populair als honkbal al blijven beide sporten nog wel ver achter bij voetbal.

De 127e editie van het Wimbledon Championship zal worden gespeeld vanaf vandaag tot en met zondag 7 juli 2013. Om het tennistoernooi te volgen kun je terecht op youtube.com/Wimbledon. Wimbledon is verder te volgen op Twitter, Facebook en Google+.

Lees meer over: ,