Wimbledon 2013 op Facebook

wimbledon_logo De afgelopen twee weken vond in Londen de 127e editie plaats van tennistoernooi Wimbledon. Andy Murray wist de herenenkelfinale te winnen en hij werd de eerste Britse winnaar in zevenenzeventig jaar, bij de dames wist Marion Bartoli uit Frankrijk te winnen. Het mannen dubbelspel werd gewonnen door de broers Bob en Mike Bryan, het vrouwen dubbelspel werd dit jaar gewonnen door Hsieh Su-wei en Peng Shuai.

Facebook heeft de nodige statistieken online gezet betreffende het tennistoernooi op het sociale netwerk. In totaal werden er bijna 20 miljoen berichten, reacties en likes geplaatst tot aan de finale afgelopen zondag. Hoewel Wimbledon werd besproken door gebruikers over de gehele wereld werd er het meest gepraat over het tennistoernooi door gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, India, Italië en als laatste Australië.

Winnaar Andy Murray kreeg er in de afgelopen week 230.000 nieuwe fans bij op Facebook en de teller staat zodoende nu op meer dan 1.3 miljoen likes. De meeste fans komen logischerwijs uit het Verenigd Koninkrijk maar ook zijn er veel fans uit India, de Verenigde Staten, Argentinië en Egypte. Novak Djokovic, de verliezende finalist kreeg er 30.000 fans bij en staat nu op een totaal van meer dan 3,1 miljoen likes. Zijn fans komen met name uit zijn geboorteland Servië, Italië, India, Bosnië-Herzegovina en de Verenigde Staten.

Toen Sabine Lisicki de Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams wist te verslaan schoot het aantal vermeldingen van haar naam met 12.000 procent omhoog. "It was a fantastic match against a great champion. To be able to come out on top of that is great! Thank you so much for your support, everyone!" zij Lisicki na de gewonnen wedstrijd al wist ze uiteindelijk niet de finale te winnen van Bartoli. De meest besproken spelers waren: Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer, Novak Djokovic, Steve Darcis, Sabine Lisicki, Maria Sharapova, Marion Bartoli, Serena Williams en als laatste Laura Robson.

facebook_wimbledon_stats_2013

Het tennistoernooi kon overigens dit jaar voor het eerst live worden gevolgd op YouTube. De videowebsite heeft nog geen statistieken gedeeld over de afgelopen twee weken.

Lees meer over: