WhatsApp voor Android nu met feature om te betalen voor vrienden

WhatsApp voor Android nu met feature om te betalen voor vrienden

Er is een nieuwe versie van WhatsApp voor Android brengt een aantal nieuwe features gericht op privacy plus de mogelijkheid om te betalen voor het WhatsApp-abonnement van een vriend. Eerst de toevoegingen gericht op privacy. Als gebruiker van WhatsApp kun je nu zelf instellen wie bepaalde zaken mag zien. Het gaat dan om het tonen wanneer je het laatst online was, het tonen van de profielfoto en het bekijken van de status. Ingesteld kan worden dat iedereen de gegevens mag bekijken, alleen vrienden of helemaal niemand.

Maar opmerkelijker is de nieuwe feature om als gebruiker een abonnement te betalen voor een andere gebruiker, een nieuwe manier van WhatsApp om de berichtendienst te promoten. Standaard is het gebruik van de berichtendienst het eerste jaar gratis maar daarna kost WhatsApp slechts 79 eurocent per jaar. Er kan een contactpersoon worden uitgekozen en daarna volgt de mogelijkheid om te betalen voor het eerste jaar, voor drie jaar of vijf jaar. Het is niet duidelijk of en wanneer een vergelijkbare feature naar de versie voor iOS komst. Als laatste zijn er nog een aantal kleine verbeteringen en toevoegingen.

Recent werd nog duidelijk dat later dit jaar het mogelijk zal worden om met WhatsApp gratis te bellen naar andere gebruikers. Downloaden van WhatsApp voor Android kan hier.

whatsapp_betalen_vrienden

Lees meer over: , ,