WhatsApp nu met markeeroptie en blauwe linkjes voor afspraken

WhatsApp nu met markeeroptie en blauwe linkjes voor afspraken

Gisteravond heeft WhatsApp een nieuwe update uitgebracht voor iOS en daarmee zijn er twee kleine nieuwe features toegevoegd. Als eerste is er een nieuwe feature om berichten eenvoudig te kunnen markeren. Dit doe je door een bericht ingedrukt te houden waarna de opties boven het bericht in beeld komen. Door daarna voor het sterretje te kiezen zal het bericht worden gemarkeerd zodat je deze op een later moment makkelijk kunt terugvinden.

Een gemarkeerd bericht later bekijken kan onder andere door op de naam van de contactpersoon zelf te drukken en dan te kiezen voor de optie 'Gemarkeerde berichten'.

whatsapp_markeren

Als tweede is er een feature toegevoegd waarmee snel afspraken opgeslagen kunnen worden in de agenda. WhatsApp zal zelf proberen om bepaalde woorden te herkennen en te voorzien van een linkje om makkelijk een activiteit aan te kunnen maken zoals hierboven in de screenshot al is te zien. Erg handig is het niet altijd want bijvoorbeeld het woord 'Hier' zal ook worden gezien als een tijdsaanduiding omdat 'Hier' in het Frans 'Gisteren' is.

In iOS zelf zit dezelfde feature om snel afspraken te kunnen opslaan, verschil is dat deze feature wel alleen kijkt naar je eigen taal terwijl WhatsApp dus ook naar andere talen kijkt.

whatsapp_activiteiten

Lees meer over: ,