Google plaatst rekenmachine in zoekmachine

Het is al jaren mogelijk met te rekenen met Google. Je voert een rekensom in, bijvoorbeeld 5 x 20 of 5*9+(sqrt 10)^3= en Google zal vervolgens het antwoord direct boven de zoekresultaten tonen. Echter kun je daarna hier verder niets mee en wil je een andere som uitrekenen zul je simpelweg de zoekopdracht in het zoekveld aan moeten passen.

Wetenschappelijke rekenmachine

In de Amerikaanse versie heeft Google nu een echte wetenschappelijke rekenmachine doorgevoerd waardoor de zoekmachine een stuk eenvoudiger gebruikt kan worden om sommen uit te rekenen. Het invoeren van een som levert de onderstaande rekenmachine op maar een zoekopdracht als 'Calculator' brengt de rekenmachine ook in beeld. Helaas is de nieuwe rekenmachine nog niet te gebruiken op de Nederlandse versie van Google.

Mobiel

De wetenschappelijke rekenmachine werkt overigens ook op mobiele telefoons zoals bijvoorbeeld de iPhone. De wetenschappelijke functies worden dan standaard niet in beeld getoond maar deze komen in beeld door het toestel te draaien (landscape mode).

Lees meer over: ,