Wereldwijde Doodle 4 Google wedstrijd vanwege WK

Google zal voor het eerst een wereldwijde Doodle 4 Google wedstrijd gaan organiseren vanwege het aankomende Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Met regelmaat organiseert Google in verschillende landen een Doodle 4 Google wedstrijd. De wedstrijd richt zich altijd op scholieren met als doel van de wedstrijd dat kinderen hun beeld van een bepaald thema vastleggen in een "Doodle", een aangepast Google logo

Dit betekent dat scholieren binnenkort hun ontwerp met als thema 'I Love Football 2010' kunnen opsturen naar Google, de specifieke details evenals de prijzen die gewonnen kunnen worden zijn op dit moment nog niet bekend. In elk land zal het winnende logo in juni op de homepage verschijnen, waarschijnlijk op de dag zijn dat het WK begint.

Vervolgens gaat de wedstrijd verder met alle winnende logo's uit alle landen waarop gestemd kan worden. De uiteindelijk winnaar zal dan in juli, waarschijnlijk op de dag van de finale wereldwijd op alle homepages van Google 24 uur lang te zien zijn.

Overzicht Doodles

Een overzicht van alle speciale logo's van Google inclusief alle winnende Doodle 4 Google logo's van de afgelopen jaren kun je hier bekijken: Google Doodles.

Update - 13 april

Google heeft de details vrijgegeven over de wedstrijd middels onderstaand persbericht.

"Google organiseert de 'Doodle 4 Google - I love Football'-wedstrijd voor jongeren tussen de 4 en 17 jaar. Jongeren uit verschillende delen van de wereld, waaronder Nederland, wordt gevraagd om hun eigen Google logo ('doodle’) te ontwerpen rond het thema 'I love football'. De winnende doodle wordt op 11 juli 2010 op de verschillende internationale homepages van Google vertoond. Dit is de eerste internationale ‘Doodle 4 Google’-wedstrijd ooit.

Aangezien het om een internationale wedstrijd gaat waaraan ook landen deelnemen waarin de penetratiegraad van internet lager is, is besloten om doodles ook via de post in te zamelen om zoveel mogelijk jongeren de kans te bieden om deel te nemen."

De ‘Doodle 4 Google’-wedstrijd is bedoeld voor jongeren tussen de 4 en 17 jaar uit alle deelnemende landen. Zij worden voor de uitdaging gesteld om een afbeelding te creëren die uiting geeft aan hun liefde voor de voetbalsport. De afbeelding moet een algemeen karakter te hebben en mag bijvoorbeeld niet verwijzen naar hun favoriete voetbalclub.

De ingezonden doodles worden beoordeeld op artistieke waarde, het creativiteitsgehalte en de mate waarin de inzender erin is geslaagd om zijn of haar liefde voor het voetbal uit te drukken. Deelnemers doen zowel op nationaal als internationaal niveau mee. Medewerkers van Google selecteren uit alle Nederlandse inzendingen de tien beste doodles. Vervolgens kunnen Nederlandse gebruikers van Google hun stem uitbrengen op hun favoriete doodle. De doodle die de meeste stemmen krijgt, zal 24 uur lang op www.google.nl worden vertoond.

De Nederlandse winnaar neemt automatisch deel aan de wereldwijde competitie. Google-gebruikers uit alle landen stemmen op hun favoriete doodle. Medio juli 2010 zal het winnende ontwerp 24 uur lang op de Google-homepage van alle deelnemende landen worden vertoond. De kunstenaars die op de eerste en tweede plaats eindigen zullen worden beloond met fantastische prijzen.