Wens WereldWijd van Google om het Koningspaar te feliciteren

troonswisseling_logoAls je graag een wens wilt achterlaten voor het aanstaande Koningspaar dan kun je terecht op de nieuwe website wenswereldwijd.nl. De website werd door Google in samenwerking met het Nationaal Comité Inhuldiging en het ministerie van Buitenlandse Zaken opgezet en dient om alle Nederlanders in zowel het binnenland als het buitenland te verbinden rondom de troonswisseling op dinsdag.

Op de website kunnen Nederlanders hun gelukswensen overbrengen aan het Koningspaar op een speciale kaart van Google Maps. Een wens kan bestaan uit een foto of een korte tekst. Voor Niet-Nederlanders die ook graag een wens willen plaatsen op de kaart is er een Engelse versie van de website ingericht met wishesworldwide.com. Inmiddels hebben een aantal bekende Nederlanders zoals Armin van Buuren, Thomas Dekker, Churandy Martina en Jaap van Zweden al een wens geplaatst op de kaart. Linksboven op de website staat een zoekfunctie om snel een locatie op te zoeken.

Door op een oranje marker te klikken komt de betreffende wens in beeld. Te zien is de naam, locatie en knoppen om de wens op Facebook, Twitter en ook Google+ te delen.

google_wenswereldwijd

Lees meer over: , ,